Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Saldainiai
Saldainiai
Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2010-01-27, 16:31:30 | Nr. # 1
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Šokoladiniai triufeliai

- 230 g juodojo šokolado

- 150 ml riebios grietinėlės

- 3 šaukštų konjako arba brendžio

- 100 g miltelinio cukraus

- šaukšto stiprios šaltos kavos

- kakavos

Šokoladą sutrupinkite, sudėkite į prikaistuvį, supilkite grietinėlę ir užvirinkite. Maišydama kaitinkite, kol susidarys vientisa masė. Palikite, kad atauštų. Tada įmaišykite kakavą, konjaką, miltelinį cukrų. Indą uždenkite ir porai valandų palikite šaltoje vietoje. Iš atvėsusios masės suformuokite rutuliukus ir apvoliokite juos kakava.

 
Tutti Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-27, 08:01:52 | Nr. # 2
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
 
Balanda Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-27, 10:21:17 | Nr. # 3
administratorė


dovanėlės: 36
Aš dažnai darau tokį "čiupačiupsą" biggrin

Į sriubinį šaukštą įdedu cukraus ir įlašinu truputį vandens. Tada kaitinu ant ugnies kol viskas gražiai apskrunda. Pabaigoje tą šaukštą su sirupu merkiu į šaltą vandenį, kad staigiai sukietėtų.
Štai ir turime ledinuką chupa



 
balandiene Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-27, 11:13:29 | Nr. # 4
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Tinakris)
Aš dažnai darau tokį "čiupačiupsą"
Į sriubinį šaukštą įdedu cukraus ir įlašinu truputį vandens. Tada kaitinu ant ugnies kol viskas gražiai apskrunda. Pabaigoje tą šaukštą su sirupu merkiu į šaltą vandenį, kad staigiai sukietėtų.
Štai ir turime ledinuką

geras,reiks čiupsintis chupa
 
smeizike Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2010-02-28, 11:16:05 | Nr. # 5
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-03
žinutės: 560

vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
dovanėlės: 6
Quote (Tinakris)
Aš dažnai darau tokį "čiupačiupsą" biggrin

Į sriubinį šaukštą įdedu cukraus ir įlašinu truputį vandens. Tada kaitinu ant ugnies kol viskas gražiai apskrunda. Pabaigoje tą šaukštą su sirupu merkiu į šaltą vandenį, kad staigiai sukietėtų.
Štai ir turime ledinuką chupa

as vaikysteje tokiu ciupaciupsus darydavausi, tai mama bardavosi kad visi sauksteliai pajuodave nuo kaitinimo happy bet skanumelis

 
Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-10-04, 12:42:42 | Nr. # 6
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Artėjant ligų "sezonui" siūlau pasigaminti... Man šitie saldainiukai super, o vakar mūsų dukrytė juos kirto su pasimėgavimu... smile

IMBIERINIAI SALDAINIAI

http://kepykla-numeris-penki.blogspot.com/2008....nt.html (receptas čia)

...dar vienas..

500 g šviesios imbiero šaknies nulupti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Riekeles sudėti į storadugnę keptuvę ir įpilti vandens - tiek, kad tik apsemtų. Virinti virš silpnos ugnies apie 30 min. Tuomet vandenį nupilti, imbierus nusausinti ir pasverti. Pasvėrus dėti atgal į tą pačią keptuvę ir pridėti tiek cukraus, kiek svėrė imbierai + apie tris šaukstus vandens. Maišant užvirti ir virinti tol, kol imbieras taps skaidrus, o skystis beveik išgaruos. Tada sumažinti ugnį ir nuolat maišant pavirti kol beveik išsausės. Galiausiai belieka atvėsinti ir apvolioti cukruje. Sandarioj dežutėj tokį imbierą galima laikyti iki 3 mėnesių.
 
stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-10-04, 13:34:15 | Nr. # 7
ištikima klubo narė


nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Vėja, o ar tie imbieriniai saldainukai nebūna aitrūs ?
 
Vėja Žinutė parašyta: Antradienis, 2011-10-04, 15:21:16 | Nr. # 8
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Būna, bet tuo jie ir yra išskirtiniai.
 
Vėja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2011-10-05, 12:06:41 | Nr. # 9
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
O negerai, kad jie aitrūs? Mūsų šeimynai jie - labai patinka. Tik...kartą nuvežėm vyro broliukui "ale lauktuvių" anas tada dar rūkė...Įsidėjo, pakramtė ir spjovė lauk - sako, tokio brudo, aš tai jau nevalgysiu biggrin Gal tas skonis ir britkumas dar "geresnis" - kai rūkai biggrin Dabar jau geri metai, kai nerūko - reiks bandyt vėl nuvežt - pabandymui, gal dabar jau patiks biggrin
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Saldainiai
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp