Mes soc. tinkluose |
Google +
Facebook'e
|
|
|
Sausainiai
|
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2008-11-29, 12:15:42 | Nr. # 1 |
administratorė
|
Žvilgantys imbieriniai sausainiai Jums prireiks: 350 g miltų; 2 nubrauktų arbatinių šaukštelių kepimo miltelių; 1 arbatinio šaukštelio malto imbiero; 1 arbatinio šaukštelio cinamono; pusės arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto; pusė arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus; žiupsnio smulkios druskos; 100-125 g sviesto arba margarino; 185 g rudojo cukraus (gali būti ir įprastas); 1 kiaušinio; cukraus sausainukų kočiojimui. Dubenyje, kuriame minkysite tešlą suberkite ir išmaišykite miltus, kepimo miltelius, maltus prieskonius (išskyrus vanilinį cukrų). Išlydykite ir ataušinkite sviestą . Atskirame inde suberkite cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinius, supilkite ataušusį sviestą ir viską gerai išplakite rankomis arba mikseriu. Sviesto masę supilkite į miltus ir viską gerai išminkykite, kol tešla nelips prie rankų. Tešlą pridenkite ir įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms, kad ši sustingtų. Įkaitinkite orkaitę iki 180-200 laipsnių. Skardą įklokite sviestiniu popieriumi ir pabarstykite miltais. Atskiroje lėkštelėje įpilkite šiek tiek cukraus. Iš tešlos formuokite 2,5 sm skersmens rutuliukus. Kiekvieną rutuliuką delnu pavoliokite cukraus lėkštelėje, kad šis apliptų cukraus granulėmis. Kiekvieną rutuliuką dėkite į paruoštą kepimo skardą ir lengvai iš viršaus paspauskite, kad šis taptų meduolio formos. Kepkite apie 10-12 minučių, aušinkite pravertoje orkaitėje.
|
|
| | |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2008-11-29, 12:18:58 | Nr. # 2 |
administratorė
|
Imbieriniai sausainiai Šie sausainiai tinka ne tik valgymui, jais taip pat galite papuošti ir savo eglutę. Jei sausainius kabinsite ant eglutės, prieš kepant smeigtuku pradurkite juose skylutes, kad galėtumėte praverti siūlą. Jei norite, į šių sausainių tešlą galite dėti ir kitus maltus prieskonius – kardamoną, anyžių, muskato riešutus, pankolio sėklas ir pan. Taip pat nepaprastai skanu į tešlą įdėti melasos, bet jei negausite jos pirkti, naudokite medų. Jei neturite formelės sausainiams, tiesiog atgnybkite norimo dydžio tešlos gabalėlį, suvoliokite į rutulį ir suplokite. Sausainius taip pat galima papuošti rome išmirkytomis razinomis – įspauskite jas į tešlą prieš dedant sausainius į orkaitę. Aš mėgstu minkštus imbierinius sausainius, todėl juos kepiau maždaug 10 min. Jei mėgstate kietesnius, kepkite ilgiau. 100g kambario temperatūros sviesto 100g rudojo cukraus 150g melasos arba medaus 1 kiaušinio 400g persijotų miltų žiupsnio druskos 1 a.š. kepimo miltelių 2 a.š. malto imbiero 1 a.š. cinamono 1 a.š. maltų gvazdikėlių glajui: cukraus pudros citrinos sulčių * Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. * Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite. išsukite sviestą * Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių. persijokite miltus * Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės. išpjaukite sausainius * Paruoškite glajų: sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius. Skanaus! http://www.manovirtuve.com/recepta....ai.html
|
|
| | |
Balanda |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2008-11-29, 12:23:30 | Nr. # 3 |
administratorė
|
Imbieriniai sausainiai su medumi 1/2 puodelio cukraus 3 puodeliai persijotų miltų 2 a. š. sodos 1 a. š. druskos 2 a. š. malto imbiero 2 a. š. cinamono ½ a. š. maltų gvazdikėlių ½ a. š. malto muskato riešuto 225 g sviesto, supjaustyto kubeliais 1/2 puodelio skysto medaus Sumaišyti cukrų, miltus, sodą, druską, imbierą, cinamoną, gvazdikėlius ir muskatą. Sudėti sviestą ir pirštais trinti, kol susidarys smulkūs tešlos trupinėliai. Supilti medų ir gerai išmaišyti, paminkyti, kol susiformuos tešla. Šaldyti bent valandą. Tešlą iškočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki 3 mm storio. Išpjauti norimos formos sausainius. Kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Išimti iš orkaitės, o po minutės perkelti ant grotelių ir ataušinti. P. S. puodelis – 237 ml. Sausainiai labai skanūs Tik prieskonių bėriau mažiau, ypač sumažinau imbiero (jo bėriau gal ½ a. š. )... Vietoje gvazdikėlių įbėriau kardamono... Tešla gavosi gana trapi (gal dėl to, kad sviesto turėjau tik 200 g...), bet pakankamai neblogai kočiojosi tarp popieriaus lakštų. Glajų padariau iš 1 puodelio cukraus pudros, sumaišytos su 1 a. š. vanilinio cukraus miltelių ir 2 – 3 v. š. vandens.... http://sonatinos-receptai.blogspot.com/2007....mi.html
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2008-11-29, 13:17:28 | Nr. # 4 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Kokie gražūs sausainiukai, kaip iš Šreko...http://209.85.129.132/search?q=cache:f9ljZqGMR1EJ:www.meniu.lt/news.php%3Fstrid%3D1016%26id%3D311618+imbieriniai+sausainiai&hl=lt&ct=clnk&cd=10
Žinutę redagavo Jurgute - Šeštadienis, 2008-11-29, 19:55:36 |
|
| | |
Vakaruška |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 12:42:19 | Nr. # 5 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-02
vieta: Smaragdo sala
vaikai: Tikrai bus
|
TRAPŪS MIGDOLINIAI SAUSAINIUKAI Sausainėliai gaminami iš:125 g kepinių margarino, 4 kiaušinio trynių, nepilno puodelio cukraus, vanilino (žiupsnelio), prieskonių (kardamono ir imbiero), dviejų šaukštų medaus, kvietinių miltų (tiek, kad būtų galima kočiot) plius: susmulkinti migdolai (maždaug 50g), vienas kiaušinis, džemas (jeigu norėsite) Išsukti trynius su vanilinu ir cukrumi, tada sudėti margariną ir sukti iki purios masės. Sudėti į masę kardamono žiupsnelį, imbiero, išmaišyti, tada medų ir vėl gerai išmaišyti. Išmaišius, sudėti miltų, minkyti tešlą kad nepiltų prie rankų. Padėti į šaldytuvą kokiam pusvalandžiui tešlą. Kočioti ant miltinio paviršiaus, iškirpti gan storokus sausainėlius žiedus su spec. formelėm. Dėti sausainėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Patepti kiaušinio plakymu ir apibarstyti susmulkintais migdolais. Kepti 180 laispnių temperatūroje 10-15 min., tik žiūrėkite kad per daug neparuduotų, sausainėliai iškepa gan greitai, jų kepimo laikas priklauso nuo storio, bet nelaikykite jų orkaitėje daugiau nei 15 min. Kai išekps galima pertepti džemu ir sulipinti. Mm, skanaus!
|
|
| | |
smeizike |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 12:53:28 | Nr. # 6 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
o jus sausainius su formelem kepat? o galima be ju?
|
|
| | | | |
smeizike |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 13:15:23 | Nr. # 8 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-03
vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
|
o , tada reikia pamegint issikept, gana jau tu pyragu, uzsinorejau sausainiu 
|
|
| | |
arija |
Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 14:44:31 | Nr. # 9 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Trapūs sausainukai 800 g miltų 200 g sviesto 2 kiaušiniai 4 valg. šaukštai pieno 250 g cukraus 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių Iš visų produktų suminkyti nekietą tešlą. Suploti blyną, formelėmis padaryti sausainius ir iškepti orkaitėj.
|
|
| | |
Balanda |
Žinutė parašyta: Sekmadienis, 2009-11-08, 18:13:07 | Nr. # 10 |
administratorė
|
Avižiniai sausainiukai su kokosu ir riešutai 110 g sviesto arba margarino; 2 š. medaus (gali būti ir dirbtinis); 3 š. vandens; 1 puodelis (237 ml) miltų; ¾ puodelio kokoso drožlių; ¾ puodelio greito paruošimo avižinių dribsnių; ½ puodelio cukraus (galima keisti ruduoju); 1/3 puodelio smulkintų lazdyno riešutų; 1 a.š. kepimo miltelių. Puodelyje sumaišyti sviestą ar margariną, medų, vandenį ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol sviestas ištirps. Atšaldyti. Dubenyje sumaišyti miltus, kokoso drožles, avižinius dribsnius, cukrų, riešutus ir kepimo miltelius. Įpilti sviesto ir medaus mišinį ir gerai išmaišyti. Rankomis formuoti nedidelius 2 m skersmens rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ranka arba kokiu įrankiu lengvai paspausti, suplojant juos. Kepti iki 1750C įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. http://manovirtuve.com/recepta....su.html
|
|
| | | | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-05-28, 12:44:07 | Nr. # 12 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (arija) Trapūs sausainukai o jų nesigauna labai daug? nes pas mane kartais valgytojai sustreikuoja,tada daug tenka mamai naikint.. Quote (Tinakris) Avižiniai sausainiukai su kokosu ir riešutai ir šitie skaniai skamba 
|
|
| | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 15:16:19 | Nr. # 13 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
nežinau ar čia įdėsiu , bet norintys gal suras , būtų tinginio receptas, iš mano archyvo : Pusė litro pieno , 2 valgomi šaukštai kakavos , 100g cukraus ( cukraus galima dėti ir daugiau priklausomai nuo to kaip saldžiai mėgsta ) 0,6 kg sausainių , 150g sviesto ar margarino vanilinio cukraus ar cinamono gai būti dar razinos ar riešutai , bet man nepatinka , todėl darau be jų pieną užviriname ir į jį supilame cukrų ir verdame kol pasidaro grietinės tirštumo , verdant nepamiršti pmaišyti ! Į nukeltą nuo ugnies sutirštėjusią masę dedame susmulkintą sviestą ar margariną , išplakame ir supilame kakavą ( kakavai reikėtų pasilikti šaukštą cukraus ir sumaišyti su kakava prieš pilant , tada nebus gumuliukų ) tada dedame sausainius sulaužytus norimo dydžio gabalėliais , gerai išmaišome . Aš sudedu į paprastą maišelį ir paslėgiu , o po to dedu į šaldytuvą . Belieka tik supjaustyti ir skanaus !
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 15:52:44 | Nr. # 14 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
oi kaip man pasisekė - reikės kokią dieną išbandyti..
|
|
| | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 17:05:00 | Nr. # 15 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
uzsekiau,bandysim ir mes 
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 17:42:58 | Nr. # 16 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Jau niekur ir nuo nieko Balandoj nepasislėpsi 
|
|
| | |
balandiene |
Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-08-26, 17:45:05 | Nr. # 17 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-02-10
vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
|
Quote (Vėja) Jau niekur ir nuo nieko Balandoj nepasislėpsi 
|
|
| | | | |
stebėtoja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-08-28, 08:52:31 | Nr. # 19 |
ištikima klubo narė
nuo: 2009-06-23
|
Quote (Vėja) Šiandien dariau Stebėtojos TINGINĮ, žiūrėsiu, kos mano "Slunkius" gausis būtinai parašyk , kas gavosi ! gali ir foto 5mest vaišinsimės visos 
|
|
| | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-08-28, 16:58:57 | Nr. # 20 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Žinutę redagavo Vėja - Šeštadienis, 2010-08-28, 16:59:45 |
|
| | | | |
Vėja |
Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-08-28, 18:09:53 | Nr. # 22 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-11-25
|
Visada prašom, juk nusipelnei pagyrimo 
|
|
| | |
arija |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-17, 13:53:31 | Nr. # 23 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Riešutėliai 100 g sviesto 5 valg. šaukštai cukraus 2 kiaušiniai 100 g majonezo 4 valg. šaukštai krakmolo 1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių 3 stiklinės miltų vanilinio cukraus (nebūtinai) Užpildymui 2 indeliai "Rududu" Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įdėti tirpintą sviestą, majonezą, krakmolą, kepimo miltelius, miltus, vaniliną ir viską gerai išminkyti. Padaryti minkštą tešlą, kad neliptų prie rankų. Tuomet įkaitinti keptuvę, daryti mažus rutuliukus (vyšnios dydžio) ir kepti 2-3 min. Užpildyti "Rududu" kremu.
|
|
| | | | |
arija |
Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-09-17, 14:03:19 | Nr. # 25 |
ištikima klubo narė
nuo: 2008-10-31
vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
|
Quote (Tutti) Arija tu auksas Niu nereik nereik čia taip dar pagrobs kas aukso kaina biržoj kyla 
|
|
| |
|
|
|