Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Blynai, blyneliai (kokius mėgstate blynus, blynelius)
Blynai, blyneliai
Vakaruška Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 12:58:20 | Nr. # 1
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-02
žinutės: 5179

vieta: Smaragdo sala
vaikai: Tikrai bus
dovanėlės: 37
Mano megstamiausi

vistienos blyneliai
Reikalingi produktai:
vistienos file 100g krakmolo 1saukstas kiausinis majonezo 1saukstas aliejaus kepimui

vistienos file supjaustome smulkiais gabaliukais,idedam prieskoniu.Kiausini,krakmola ir majoneza paplakam ir supilam ant vistienos.Kepam ikaitintam aliejui blynelius

lietiniai su suriu ir padazu

Reikalingi produktai:
blynam -miltu,kiausinio,pieno,aliejaus lydyto surio sampinjonu,svogyno ir grietineles

iskepti lietinius blynus,i vidu isukti gabaliuka lydyto surio.Keptuveje pakepinti svoguna,sampinjonus ,supilti grietinele.Blynus apkepinti is abieju pusiu,pilti pagaminta padaza

 
Balanda Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 13:22:39 | Nr. # 2
administratorė


dovanėlės: 36
Mes dažniausiai kepame čirvinius blynus. Turime elektrinę keptuvę tokiems blynams ok Labai patogu ir greita applause


 
Odeta Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-02-23, 20:40:25 | Nr. # 3
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Mes ir valgom įvairiausius blynus, blynelius yes
 
balandiene Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 13:21:04 | Nr. # 4
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Mano vyriokas pas zmones bedirbdamas ragavo,plonu blyneliu su bulviu kose ir spirginiais,tai siandien mastom gal pabandytissikept,ale kad dideliu vartyt nemoku

Added (2009.02.24, 14:21:04)
---------------------------------------------
As irgi labiausiaimegstu cirvinius,tik keptuve musu ant dujines dedama,skanu greit ir neriebu.

 
minimi Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-02-24, 14:09:34 | Nr. # 5
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-18
žinutės: 7012

vieta: kaunas
vaikai: justas
dovanėlės: 32
laimėjimai:
pas mane jau vaikiukai buvo atbege vat badtease
 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:45:09 | Nr. # 6
administratorė


dovanėlės: 36
Žirniniai blynai

Pusė pakelio kefyro (250 gr.)
Maltų žirnių arba žirninių miltų
Šaukštelis sodos
Druskos, aliejaus

Kefyrą, miltus, sodą, druską sumaišyti, kad išeitų grietinės tirštumo tešla. Dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.



Grikiniai blynai

Stiklinė virtų grikių
Miltų
Kiaušiniai
Cukraus arba medus
Pieno arba vandens

Viską išmaišyti ir kepti blynus keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Norint, grikius galima pakeisti mėgstamomis kruopomis. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.



Blynai su grybais

1 kiaušinis,
Pusė stiklinės pieno,
Pusė stiklinės vandens,
Miltų,
1 stiklinė šaldytų ar džiovintų grybų,
1 svogūnas,
Druskos, cukraus, pipirų, aliejaus, grietinės.

Maišant kiaušinį, pieną, vandenį, miltus, paruošti vidutinio tirštumo tešlą.

Džiovintus grybus išmirkyti ir sumalti. Jei naudojami šaldyti grybai – atšildyti, apvirti ir sumalti.

Į keptuvę su įkaitintu aliejumi suberti susmulkintą svogūną. Kai jis šiek tiek apkepa, sudėti grybus, prieskonius ir gerai apkepti.

Į keptuvę su aliejumi pilti po 2 šaukštus blynų tešlos, į vidurį dėti įdaro ir apkepinti abi puses. Patiekti su grietine ar šiltu grietinės padažu.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:47:48 | Nr. # 7
administratorė


dovanėlės: 36
Saldūs blynai

1 kiaušinis
1 šaukštas miltų
1 šaukštas grietinės
Druskos, cukraus, aliejaus, uogienės.

Kiaušinį išplakti su druska ir cukrumi. Tuomet sudėti grietinę ir miltus ir viską gerai išmaišyti. Į keptuvę su įkaitintu aliejumi dėti po šaukštelį tešlos, kepti ant nedidelės ugnies. Blynelius valgyti su uogiene ir grietine, galima užgerti pienu.

Morkų blynai

Morkos,
Kiaušinis,
Varškės,
Miltų,
Cukraus, druskos, aliejaus

Morkas nuskusti ir smulkiai sutarkuoti. Įmušti kiaušinį, įberti varškės, cukraus, druskos. Viską gerai išmaišyti. Tuomet įberti miltų, maišyti tol, kol tešla bus grietinės tirštumo, ir kepti blynus įkaitintoje keptuvėje su aliejumi.

Blyneliai su šokolado gabaliukais

90 g miltų;
1/3 a.š. kepimo miltelių;
žiupsnelis druskos;
30-40 g šokolado drožlių;
1 kiaušinis;
1-2 a.š. vanilinio cukraus;
50 ml pieno;
50 ml grietinėlės.;
cukraus pudros pabarstymui.

Kiaušinio baltymą išplakti iki standžių putų. Trynį gerai išplakti su pienu, grietinėle ir vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišyti. Atsargiai įmaišyti baltymą ir šokolado drožles. Kepti aliejuje, kol išsipūs ir gražiai apskrus. Iškepus vieną keptuvę, išvalyti, kad neliktų šokolado ir nedegtų. Pabarstyti cukraus pudra.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:49:26 | Nr. # 8
administratorė


dovanėlės: 36
Plikyti blynai

1,5 stiklinės miltų
stiklinės pieno
2 šaukštai sviesto
3-4 kiaušiniai
3-4 šaukštai miltinio cukraus
truputis druskos
tarkuotos apelsino žievelės
riebalų blynams kepti

Pienas su sviestu užvirinama ir suberiami miltai. Į nuolat maišomą masę sudedami kiaušinių tryniai, išsukti su cukrumi, suberiama druska, tarkuota apelsino žievelė, sudedami išplakti baltymai. Iš šios tešlos gerai įkaitintuose riebaluose kepami blynai

Bulviniai blynai

1 kiaušinis
4 bulvės
Mielių
Druskos, aliejaus arba taukų
(Vienai porcijai)

Bulves sutarkuoti, įmušti kiaušinį, įdėti mielių ir viską gerai išmaišyti. Dėti ant keptuvės su įkaitintu aliejumi arba taukais po kelis šaukštus tešlos ir formuoti blynus. Valgyti su spirgučių padažu arba su grietine.

Bulviniai blynai su mėsos padažu

800 g bulvių
100 g svogūnų
1 kiaušinis
2 šaukštai miltų
druskos
kepimui aliejaus

Padažui:
300 g jautienos
100 g svogūnų
2 susmulkintos česnako skiltelės
Pomidorų sulčių
2 šaukštai grietinės
2 šaukštai aliejaus

Bulves nuskusti, nuplauti ir sutarkuoti. Svogūną nulupti, sutarkuoti, supilti į bulvių masę, kartu sudėti ir miltus, įmušti kiaušinį, pasūdyti ir gerai išmaišyti. Įkaitintame aliejuje kepti blynus. Padažui svogūnus aplupti ir smulkiai supjaustyti. Faršą kepti keptuvėje apie 10 minučių, po to įdėti smulkintą svogūną ir pakepti dar kelias minutes. Sudėti prieskonius, česnaką, įpilti pomidorų sulčių. Išmaišyti ir apie 20 minučių troškinti. Pabaigus, sudėti grietinę, petražoles ir viską išmaišius patiekti su blynais.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:52:48 | Nr. # 9
administratorė


dovanėlės: 36
Blyneliai su alumi

300 g miltų,
1/2 l alaus,
3 kiaušiniai,
šaukštas grietinės,
druskos, cukraus pagal skonį,
maltų džiūvėsėlių,
pieno,
aliejaus kepti.

2 kiaušinių trynius ištrinkite su grietine. Įberkite druskos ir cukraus. Įpilkite stiklinę alaus ir viską išplakite. Berkite miltus, gerai išmaišykite, kad nebūtų gumuliukų, supilkite likusį alų. Išplaktus 2 kiaušinių baltymus taip pat krėskite į tešlą, viską dar kartą išmaišykite. Šaukštu pilkite blynelių tešlą į karštą lašiniais suteptą keptuvę, stenkitės, kad blynelis būtų kuo plonesnis. Apkepkite iš vienos pusės. Apkepusią pusę gardinkite įdaru: mėsos paštetu, džemu, varške ir t.t. Blyną suvyniokite į vamzdelį, pamirkykite likusio kiaušinio ir pieno mišinyje, apiberkite džiūvėsėliais ir apkepkite. Blynelius galima paruošti iš anksto ir vėliau prieš tiekiant tiesiog pašildyti orkaitėje.

„Šimo“ blynai

8 bulvės,
2 šaukštai miltų,
svogūnas,
200 g sūdytų su krapais grybų,
šaukštas sviesto,
aliejaus, druskos.

Bulves nuplaukite ir su lupenomis išvirkite sūdytame vandenyje. Atvėsusias nulupkite ir sumalkite mėsmale. Į gautą masę berkite miltus, gerai išminkykite. Smulkiai supjaustytą svogūną sumaišykite su susmulkintais grybais ir pakepinkite aliejuje. Tada į 4 dalis padalykite bulvių masę. Iš kiekvienos jų išplokite elipsės formos paplotį, viename jo gale dėkite grybų ir sulenkite pusiau, kraštus užspauskite. Blynus šaukite į orkaitę ir kepkite, kol apskrus. Tiekite karštus, pagardintus sviestu.

Avižinių dribsnių blyneliai su varške

1 1/2 stiklinės avižinių dribsnių,
stiklinė pieno,
1/2 stiklinės miltų,
kiaušinis,
150 g varškės,
cukraus, druskos,
aliejaus kepti.

Dribsnius užpilkite pienu ir palikite kelioms valandoms, kad išbrinktų. Į išbrinkusius dribsnius berkite miltus, muškite kiaušinį, gardinkite cukrumi, druska ir išmaišykite. Karštame aliejuje iškepkite blynelius. Gardinkite varške ir cukrumi.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:55:32 | Nr. # 10
administratorė


dovanėlės: 36
Grikių blyneliai

Stiklinė virtų grikių,
keli šaukštai miltų,
2 kiaušiniai,
truputis medaus arba cukraus,
1/2 stiklinės pieno arba vandens,
aliejaus kepti.

Produktus sumaišykite, kad išeitų tiršta tešla. Kepkite įkaitintoje keptuvėje.

Džiūvėsėlių blynai

4 kiaušiniai,
stiklinė džiūvėsėlių,
2 šaukštai miltų,
nedidelis svogūnas,
prieskonių mišinio,
vandens,
aliejaus kepti.

Į dubenį muškite kiaušinius, išplakite, berkite smulkiai supjaustytą svogūną, džiūvėsėlius, miltus, skaninkite prieskoniais. Maišydamos pilkite vandens, kad tešla nesupultų. Karštame aliejuje iškepkite blynus.

Manų kruopų blyneliai su razinomis

230 g manų kruopų,
2 stiklinės pieno,
2 kiaušiniai,
100 g razinų,
cukraus pudros,
druskos,
vaisių sulčių,
aliejaus kepti.

Piene išsukite kiaušinius, manų kruopas, įberkite druskos ir palikite, kol išbrinks manų kruopos. Paskui berkite nuplautas razinas ir išmaišykite. Į aliejumi išteptą skardą šaukštu pilkite masę ir kepkite orkaitėje. Iškeptus blynelius pasmaigstykite šakute ir vėl įdėkite keletui minučių į orkaitę pakepti. Skaninkite cukraus pudra, pašlakstykite vaisių sultimis.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 19:57:30 | Nr. # 11
administratorė


dovanėlės: 36
Blyneliai iš svogūnų žiedelių

Svogūnas,
stiklinė miltų,
2 šaukštai aliejaus,
kiaušinis,
1/2 stiklinės vandens arba pieno,
druskos,
maltų pipirų.

Svogūną supjaustykite žiedais, suberkite į sietelį ir keletą minučių palaikykite verdančiame vandenyje. Išėmusios nuvarvinkite, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Į miltus įmuškite kiaušinio trynį, supilkite aliejų, pasūdykite, išmaišykite ir įpilkite vandens arba pieno, kad tešla išeitų truputį tirštesnė negu įprastiems blynams. Paskui sukrėskite standžiai išplaktą kiaušinio baltymą, išmaišykite. Svogūno žiedelius mirkykite tešloje ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant mažos ugnies. Žiūrėkite, kad tešla per greitai neapskrustų, nepamirškite apversti. Galima tiekti su grybų arba aštriu pomidorų padažu.

Žuvies blynai

Žuvies filė be kaulų supjaustyti gabalėliais ir pabarstyti prieskoniais, užpilti majonezu (~100 ml), išspausti porą česnako skiltelių, 4 šaukštais bulvių krakmolo išmaišome ir kepame aliejuje. Tokiuos blynus galima kepti ir su vištiena. Tik rinkitės liesesnę žuvį, pvz., tik jūrų lydekos, tilapijos filė, skorpijonžuvės ir pangasijų filė per riebios. Blynelius galima valgyti su pomidorų padažo, majonezo, česnakų ir čili pipirų mišiniu. Skanaus!!!

Graikiški blynai

Ingridientai:
1 st. miltų;
2 st. vandens;
0,5 st. sviesto;
3 kiaušiniai;
žiupsnelis druskos (aš dar įbėriau ir cukraus);
aliejaus kepimui;
malto cinamono ir medaus paskaninimui.
Gaminimas
Į puodą supilti vandenį, sudėti sviestą, druską, užkaisti ir vos tik užvirs intensyviai maišant suberti miltus. Nesiliaujant maišyti dar pakaitinti, kol masė sutirštės, o to nukelti nuo ugnis. Į ataušusią masę po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išmaišyti. Kepti įkaitintoje keptuvėje.

Patiekti karštus, pašlakstytus medumi ir apibarstytus cinamonu.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-02-27, 20:01:51 | Nr. # 12
administratorė


dovanėlės: 36
Kitokie bulviniai blynai

4 vidutinio dydžio bulvės
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 kiaušinis, suplaktas
1 šaukštelis druskos
0,25 šaukštelio muskato
0,25 šaukštelio baltųjų pipirų
0,5 šaukštelio sodos
kepimui aliejaus

Nuplaukite bulves ir nuskuskite jas, tada sudėkite jas į šaltą vandenį.
Palikite valandai arba dviems. Nusunkite. Sutarkuokite bulves smulkia trintuve, nupilkite nereikalingą skystį. Nulupkite ir sutarkuokite svogūną į bulves ir sudėkite kiaušinį, prieskonius ir sodą. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir įdėkite po šaukštą bulvių mišinio kiekvienam blynui. Blynai neturėtų būti per stori. Kepkite, kol viena pusė bus auksinės spalvos, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.
Taip iškepkite visus blynus.

Lietiniai su aguonomis ir medumi

Lietiniams: 1/4 kg miltų;
3 kiaušiniai;
2 1/2 šaukšto pieno;
25 g sviesto;
1 1/2 šaukšto cukraus.

Įdarui: 2 stiklinės maltų aguonų;

3/4 stiklinės maltų migdolų;
1/2 stiklinės medaus;
stiklinė pieno;
80 g sviesto;
3/4 stiklinės vanilinio cukraus.

Užpilui:

1/4 kg grietinėlės;
2 kiaušiniai.

Imkitės tešlos. Sumaišykite persijotus miltus, išplaktus kiaušinius, ištirpintą sviestą ir cukrų. Tada pamažu pilkite pieną ir išsukite. Uždenkite ir pusvalandį palaikykite. Tuo metu paruoškite įdarą. Į prikaistuvį supilkite pieną, sudėkite medų ir sviestą, suberkite cukrų. Pakaitinkite iki užvirimo. Sukrėskite aguonas, migdolus, išmaišykite ir virkite dar 5 minutes, kol sutirštės. Šiek tiek atvėsinkite. Užpilui išplakite grietinėlę su kiaušiniais. Iškepkite lietinius, juos įdarykite ir susukite.

Tuomet perpjaukite pusiau, sukraukite į kepimo formelę ir užpilkite grietinėlės ir kiaušinių plakiniu. Pašaukite į 180oC orkaitę ir kepkite pusvalandį. Iškepusius galite supjaustyti kaip pyragą.


Paprasti čirviniai blynai


Sudedamosios dalys
100 g sviesto arba margarino
250 ml vandens
350 ml kvietinių miltų
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
1 valgomasis šaukštas cukraus Demerara
200 ml pieno
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių

Išlydykite riebalus ir palaukite kol atauš.

Iš vandens, kvietinių miltų, vanilinio cukraus, cukraus Demerara, pieno ir kepimo miltelių sumaišykite vientisą skystą masę. Sudėkite ataušusius riebalus.

Čirvinius blynus kepkite riebalais išteptoje vaflinėje, kol jie įgaus auksinę geltoną spalvą. Patiekite iškart su uogiene ir grietinėle.



 
smeizike Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-04-29, 08:12:27 | Nr. # 13
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-03
žinutės: 560

vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
dovanėlės: 6
vaje vaje, koks pasirinkimas ok as kepu paprastus, arba cirvinius arba keptuveje, bet paskaiciusi Vakaruskos vistienos blyneliu recepta, net seiles pradejo kauptis biggrin
 
Irmuckiukas Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-04-29, 08:45:30 | Nr. # 14
ištikima klubo narė


nuo: 2009-03-09
žinutės: 4865

vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
Quote (smeizike)
Vakaruskos vistienos blyneliu recepta

Ir aš tokius kepu, bet dar dedu tarkuotų morkų ir smulkintų svogūnų, kartais įtarkuoju pievagrybių, o mėsytę galima dėti įvairią - bandžiau su kiauliena ir net žuvimi. Galima dėti faršą tik tada smulkiau tarkuoju morkas ir svogūniukus.
 
smeizike Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-04-29, 08:51:57 | Nr. # 15
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-03
žinutės: 560

vieta: Kaunas
vaikai: vaikiukas jau pakeliui :)
dovanėlės: 6
niam niam eating
 
mazea Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-04-29, 16:24:28 | Nr. # 16
ištikima klubo narė


nuo: 2009-03-22
žinutės: 508

vieta: spain
vaikai: Laurynas
dovanėlės: 8
megejai ir mes blynelius visokius,mano lelius su bananais lb megsta.
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Blynai, blyneliai (kokius mėgstate blynus, blynelius)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp