Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Desertai
Desertai
Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 17:16:49 | Nr. # 1
administratorė


dovanėlės: 36
Bananų desertas

Reikės:

2 prinokusių bananų (2 porcijos)
Jogurto
Natūralių trintų kokoso riešutų
Riešutų
Cinamono
Cukraus
Citrinos sulčių
Kokoso drožlių

Gaminimas:

Sutriname bananus šakute, apšlakstome citrinų cultimis bei sudedame visus ingridientus. Gerai išmaišome, apiberiame kokoso drožlėmis, papuošiame riešutais ir dedame valandai į kamerą.
Štai ir viskas, desertas paruoštas. Skanaus!



 
Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 17:25:04 | Nr. # 2
administratorė


dovanėlės: 36
Citrinų kremas (Lemon Curd)

3 citrinų tarkuota žievelė
5 v. š. sviesto
¾ puodelio cukraus
3 dideli kiaušiniai
3 citrinų sultys (~ ½ puodelio)
žiupsnelis druskos

Mikseriu gerai išplakti sviestą, cukrų ir citrinų žieveles. Po vieną gerai įmaišyti kiaušinius. Supilti citrinų sultis ir suberti druską.

Supilti masę į puodą ir virti ant silpnos ugnies nuolat maišant apie 10 minučių. Masę vienu momentu sutrauks, tačiau ji išsilygins ir sutirštės.

Kai tik masė sutirštės tiek, kad padengtų medinį šaukštą, nukelti nuo viryklės ir pertrinti per sietelį. Supilti į stiklinį dubenėlį ir ataušinti.

Laikyti šaldytuve ar užšaldyti.

P. S. Puodelis - 250 ml. Šis kremas - puikus pyragų, pyragaičių įdaras ar priedas prie blynų.



 
Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 17:28:50 | Nr. # 3
administratorė


dovanėlės: 36
Sluoksniuotas mėlynių desertas

150 g mėlynių
250 ml vandens
125 g cukraus
¼ citrinos sulčių
keli pipirai
kelios kardamono kapsulės
1 žvaigždinis anyžius
citrinų kremo
100 ml riebios grietinėlės
2 v. š. mėlynių likerio

Vandenį užvirti su cukrumi ir prieskoniais. Kai sirupas stipriai virs, suberti uogas ir pavirti kelias minutes. Išimti prieskonius, uogas nuvarvinti.

Į deserto indelius išdėlioti uogas, dėti citrinų kremo, ant viršaus dėti grietinėlės, išplaktos su mėlynių likeriu. Skanaus!



 
Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2010-01-21, 12:55:51 | Nr. # 4
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Karštas obuolių desertas

Pamirštas, tačiau puikus ir sveikas keptų obuolių desertas, kuris kaskart gali būti vis kitoks, tiesiog keičiant jo įdarą.

4 porcijoms reikės:

4 didelių obuolių.

Obuolius nuplaukite ir bulvių skustuku išgremžkite sėklalizdžius.

Išsirinkite mėgstamą įdarą ir užpildykite obuolio vidurį.

Obuolius sudėkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą orkaitę.

Kepkite 15-30 min., priklausomai nuo obuolių rūšies ir dydžio.
Patiekite karštus, nors skanūs ir šalti.

Siūlomi įdarai:

Sūrio įdaras:

30 g tarkuoto varškės sūrio,
60 g citrinos kartu su žievele,
1 šaukšto cukraus.

Šokoladinis įdaras:

30 g tarkuoto varškės sūrio,
2 skiltelės baltojo šokolado,
1 graikinis riešutas.

Varškės įdaras:

2 šaukštai varškės,
1 šaukštelis cukraus,
žiupsnelis tarkuotos citrinos žievelės.

Ryžių įdaras:

2 šaukštai virtų ryžių,
20 g sviesto,
1 šaukštelis cukraus,
30 g razinų arba džiovintų abrikosų.

Manų įdaras:

60 g saldžios manų košės, virtos su pienu,
30 g uogienės, šaldytų uogų arba šokolado.

Riešutų įdaras:

2 šaukštų medaus,
2 šaukštų smulkintų riešutų.

 
Tutti Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-01-25, 15:17:47 | Nr. # 5
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
Vyniotinis su grietinėle ir morengu

Receptas isbandytas, skonis pasakiskas, panasus i parduodama Maximoj Rojaus pyraga.

 
Tutti Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-27, 08:25:29 | Nr. # 6
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
Vel gi is Cia

Maskarpones surio tortas

Biskvitas:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremas:

500 gr. maskarponės sūrio
400 gr. grietinėlės
200 gr. jogurto be priedų
0,5 a. š. vanilino
160-180 gr. cukraus pudros
1 citrinos sultys
30 gr. želatinos

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, tuomet beriame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremas. Želatiną užpilame 100 ml. šalto vandens ir palaikome, kol išbrinks. Išplakame sumaišytus jogurtą, citrinos sultis, cukraus pudrą, vaniliną ir maskarponę. Ant silpnos ugnies ištirpiname želatiną, ir atvėsusią supilame į jogurto/maskarponės masę. Viska išplakame. Pastatome į šaldytuvą, kad pradėtų stingti (iki drebučių konsistencijos). Masė stingsta labai greitai, svarbu neperlaikyti! Iki standumo išplakame grietinėlę ir įmaišome ją į pradedančią stingti jogurtinę masę.

Į lėkštę, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame kremą, ant viršaus šaukšteliu "sušiaušiame" bangeles. Statome į šaldytuvą mažiausiai 4 val. Sustingusį tortą papuošiame vaisiais ir truputi pabarstome cukraus pudra. Skanaus!

P.S. Nepaprastai purus ir skanus tortas... Man, kaip maskarponės tortų mėgėjai, tai buvo tikras atradimas smile



Žinutę redagavo Tutti - Šeštadienis, 2010-02-27, 08:32:56
 
balandiene Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-02-27, 11:16:33 | Nr. # 7
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Tutti, skaniai atrodo applause
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Konditerija » Desertai
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp