Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Užkandžiai prie alaus
Užkandžiai prie alaus
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:43:36 | Nr. # 1
administratorė


dovanėlės: 36
Aluje kepti vištų sparneliai

Ingredientai:

* Vištų sparneliai Vištų sparneliai, 8 vienetai
* Morkos Morkos, 2 vienetai
* Česnakai Česnakai, skiltelės, 3 vienetai
* Alus Alus, 500 mililitrų
* Druska Druska, truputį
* Juodieji pipirai Juodieji pipirai, truputį

Gaminimas:
Sparnelius įtrinkite susmulkintu česnaku, druska, pipirais ir palikite 1 val. pastovėti uždengtame inde. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir jais išklokite skardos dugną. Ant morkų sudėkite vištų sparnelius ir užpilkite alumi. Kepkite 200°-230°C temperatūros orkaitėje. Kas 15 min. sparnelius palaistykite susidariusiomis sultimis. Prie vištų sparnelių patiekite bulvių košę ir alų.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:45:06 | Nr. # 2
administratorė


dovanėlės: 36
Kepta duona su morkomis

Ingredientai:

* Morkos Morkos, 1 vienetas
* Balta duona Balta duona, riekės, 5 vienetai
* Majonezas Majonezas, 2 šaukštai
* Česnakai Česnakai, 1 skiltelė
* Aliejus Aliejus, 3 šaukštai
* Druska Druska, pagal skonį

Gaminimas:
Duoną kepame įkaitintoje keptuvėje su aliejumi. Iškepusią duoną pabarstome druska ir įtriname česnaku. Morką sutarkuojame burokine tarka, pagardiname druska ir įdedame majonezo, viską išmaišome. Ant duonos riekučių šaukšteliu dedame gautą masę. Papuošti galima petražolėmis.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:46:31 | Nr. # 3
administratorė


dovanėlės: 36

Keptos duonos sumuštiniai

Ingredientai:

* Juoda duona Juoda duona, arba balta, didelėmis riekėmis, 4 vienetai
* Dešra Dešra, rūkyta, 100 gramų
* Marinuoti agurkai Marinuoti agurkai, 2 vienetai
* Majonezas Majonezas, 2 šaukštai
* Fermentinis sūris Fermentinis sūris, 100 gramų
* Česnakai Česnakai, 1 skiltelė
* Druska Druska, pagal skonį
* Juodieji pipirai Juodieji pipirai, malti, pagal skonį
* Aliejus Aliejus, 2 šaukštai

Gaminimas:
Duonos riekes pakepiname keptuvėje ant aliejaus, iš abiejų pusių. Ištraukus iš keptuvės pabarstome druska ir ištriname česnaku. Tuomet ant keptos duonos dedama riekutėmis supjaustyta rūkyta dešra ir marinuoti agurkai. Ant šių sumuštinių dar užtepame majonezo ir uždedame tarkuoto arba riekutėmis supjaustyto fermentinio sūrio. Šiek tiek pabarstome pipirais. "Pašauname" į mikrobangę arba orkaitę ir pakepame kol išsilydys sūris.
Labai skanu prie alaus, jei nusibodo įprastai kepta duona. smile



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:55:14 | Nr. # 4
administratorė


dovanėlės: 36
Virta marinuotos jautienos nugarinė

Ingredientai:

* Jautiena Jautiena, nugarinė, 1 kilogramas
* Actas Actas, 100 gramų
* Vanduo Vanduo, 150 gramų
* Morkos Morkos, 1 vienetas
* Petražolės Petražolės, 1 vienetas
* Kadagio uogos Kadagio uogos, 3 vienetai
* Svogūnai Svogūnai, 1 vienetas
* Obuolių sultys Obuolių sultys, 1 stiklinė
* Aliejus Aliejus, 2 šaukštai
* Citrinų sultys Citrinų sultys, 40 gramų
* Citrinos Citrinos, žievelė, truputį
* Lauras Lauras, lapeliai, 3 vienetai
* Druska Druska, truputį

Gaminimas:
Iš vandens, acto, morkos, svogūno, pipirų, uogų, lauro lapelių išverdamas marinatas ir juo (atšaldytu) užpilama mėsa. Marinuojama 2—3 dienas. Išimta iš marinato jautiena perrišama virvute (kaip dešra), dedama į puodą, užpilama obuolių sultimis ir 1,5 stiklinės perkošto marinato. Verdama, kol suminkštėja. Atšaldyta mėsa supjaustoma, Sudedama į lėkštę, užpilama aliejumi ir citrinos sultimis, apibarstoma maltais juodais pipirais.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 19:56:30 | Nr. # 5
administratorė


dovanėlės: 36
Virti žirniai

Ingredientai:

* Žirniai Žirniai, džiovinti, 300 gramų
* Sviestas Sviestas, 2 šaukštai
* Cukrus Cukrus, 1 šaukštelis
* Druska Druska, truputį

Gaminimas:
Džiovinti žirniai 2 val. mirkomi šaltame vandenyje. Tada suberiami į verdantį (vėliau — pasūdoma) vandenį ir verdami, kol suminkštėja. Išvirę žirniai išgriebiami, nuvarvinamas vanduo, pasūdomi, pasaldinami, pagardinami sviestu, pakaitinami ir tiekiami.



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 20:08:38 | Nr. # 6
administratorė


dovanėlės: 36
Keptos krevetės

Ingredientai:

* Krevetės su kevalu Krevetės su kevalu, 10 vienetų
* Alyvuogės Alyvuogės, be kaulų, 8 vienetai
* Alyvuogių aliejus Alyvuogių aliejus, truputį
* Baltas vynas Baltas vynas, 50 gramų

Gaminimas:
Sumaukite krevetes ir alyvuoges ant iešmelių, patepkite jas aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 5 minutes. Pabaigoje aplaistykite vynu



 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2008-10-10, 20:10:18 | Nr. # 7
administratorė


dovanėlės: 36
Skrebučiai su sūriu

Ingredientai:

* Batonas Batonas, riekės, 6 vienetai
* Fermentinis sūris Fermentinis sūris, kietas, tarkuotas, 240 gramų
* Sviestas Sviestas, 3 šaukštai
* Alus Alus, 125 gramai
* Čili, raudonasis pipiras Čili, raudonasis pipiras, 0.5 šaukštelio
* Garstyčių padažas Garstyčių padažas, 1 šaukštelis
* Kiaušiniai Kiaušiniai, tryniai, 2 vienetai

Gaminimas:
Batono riekelės iš abiejų pusių apkepinamos. Ant mažos ugnies ištirpinamas sviestas. Nuolat maišant į jį suberiamas sūris, supilamas alus, raudonieji pipirai ir garstyčios. Tryniai išplakami ir maišant taip pat supilami į keptuvę. Viskas dar pakaitinama, bet neužvirinama. Skrebučiai aptepami gauta mase ir truputį palaikomi orkaitėje.



 
Viktorija Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-10-13, 17:07:44 | Nr. # 8
ištikima klubo narė


nuo: 2008-09-04
žinutės: 540

vieta: Šiauliai
dovanėlės: 2
Mes norim su liekneti, bet vistiek aciu wink , reiks pameginti kanors, mano tetis labai megtsa kepta duona su morkomis wink
 
gustyte Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2008-10-13, 19:44:05 | Nr. # 9
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-02
žinutės: 732

dovanėlės: 4
laimėjimai:
Oi kaip aš dabar visko užsimaniau!!! Net seile nutyso happy
 
Viza Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 05:56:21 | Nr. # 10
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-24
žinutės: 345

vieta: Vln
vaikai: Dukra
dovanėlės: 1
REIKES-
duonos 4 riekeliu
skardines konservuotu mazu pupeliu
cesnako,druskytes
majonezo 6 saukstu
pora saukstu pomidoru padazo
Duona supjaustom kubeliais ,apkepam .
Tada i puoda dedam majoneza,padaza,druskytes ziupsneli,ispaudziam cesnaka ir kaitinam iki uzvirimo pastoviai maisant . Siuo padazo uzpilam duona sumaisyta su pupelem .
SKANAUS ,valgyti karsta ,nes veliau jau ne taip skanu wink
 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:16:56 | Nr. # 11
administratorė


dovanėlės: 36
Quote (Viktorija)
mano tetis labai megtsa kepta duona su morkomis

lol Geras čia biggrin Kažkaip praleidau šitą faktą pro ausis lol lol


 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:18:19 | Nr. # 12
administratorė


dovanėlės: 36
Užkandėlė iš sūrio

INGREDIENTAI:

100 g sūrio skonio traškučių;
150 g sūrio;
2 skiltelės česnako;
2 valg. š. majonezo;
sauja pistacijų arba anakardžio riešutų.

GAMINIMAS:

Traškučius sukapoti, sūrį sutarkuoti, česnaką išspausti, idėti majonezo ir kapotus riešutukus. Viską gerai sumaišyti ir suformuoti rutuliukus. Skanaus!



 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:19:40 | Nr. # 13
administratorė


dovanėlės: 36
Mišrainė prie alaus

INGREDIENTAI:

0,5 duonos (balta arba juoda, pagal skonį);
300 gr. pupelių (konservuotos arba sviežiai virtos);
2 vidutinio dydžio svogūnai;
6 vidutinio dydžio rauginti arba marinuoti agurkėliai;
žiupsnelis druskos;
majonezas (pagal skonį);

GAMINIMAS:

Duoną pjaustome smulkiais kubeliais ir apkepame aliejuje. Duoną paliekame atvėsti. Smulkiai supjaustome ir apkepame svogūnus. Taip pat atvėsiname. Smulkiai supjaustome agurkėlius. Agurkėlius, svogūnus ir pupeles sumaišome. Dedame majonezo ir druskos, viską sumaišome ir atvėsiname. Atšalus sudedame duoną ir vėl išmaišome. Skanaus!



 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:22:20 | Nr. # 14
administratorė


dovanėlės: 36
Tunų aptepas su parmezanu

INGREDIENTAI:

160g. aliejuje konservuoto tuno,
150g. tarkuoto parmezano sūrio,
šaukštelis citrinų sulčių,
5 cm. ilgio citrinos žievelės gabalėlis,
šaukštas majonezo,
maltų juodųjų pipirų,
paprikų,
žalumynų papuošti.

GAMINIMAS:

Citrinos žievelę smulkiai supjaustome. Visus komponentus sudedame į virtuvinį kombainą ir sukame, kol masė tampa vienalytė. Aptepą sudedame sandariai uždaromą indelį ir 30 minučių palaikome šaltai. Tiekdami šiuo aptepu užteptus užkandžius puošiame krapais, petražolėmis, paprikų gabalėliais.

Pastabos:
Aptepas tinka duonai, sumuštinių duonai, skrebučiams, kukurūzų traškučiams, ryžių trapučiams aptepti, krepšeliams įdaryti, sluoksniuotiems sumuštiniams ruošti.



 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:24:29 | Nr. # 15
administratorė


dovanėlės: 36
Sūrio rutuliukai, įdaryti alyvuogėmis

INGREDIENTAI:

500g. bri arba kitokio minkšto sūrio,
20 žaliųjų marinuotų alyvuogių,
20 razinų,
po 2 šaukštus smulkintų petražolių ir gelsvių,
druskos,
maltų pipirų.

GAMINIMAS:

Sūrį sudedame į dubenį, sumaigome ir gerai išsukame, kad gautųsi vienalytė masė. Pagardiname pipirais, jei reikia pasūdome. Razinas gerai nuplauname, nudžioviname. Į kiekvienos dalies uždedame po įdarytą alyvuogę ir suformuojame rutuliuką, kuri apvoliojame smulkintuose žalumynuose. Sūrio rutuliukus sudedame į lėkštę ir tiekiame užkandai.



 
Balanda Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2008-10-29, 13:25:17 | Nr. # 16
administratorė


dovanėlės: 36
Pyragėliai su morkomis ir mėsa

INGREDIENTAI:

450g. sluoksniuotos tešlos,
250g. maltos mėsos,
150g. morkų,
svogūnas,
kiaušinis,
2 šaukštai aliejaus,
šaukštas pieno,
2 šaukštai smulkiai supjaustytų mėtų,
maltų baltųjų pipirų,
druskos.

GAMINIMAS:

Svogūną nulupame, supjaustome smulkiai. Morką stambiai sutarkuojame. Morkų tarkius 2-3 minutes patroškiname įkaitintame aliejuje. Tada sudedame svogūną ir dar kiek patroškiname. Sudedame maltą mėsą, pagardiname pipirais, mėtomis, pasūdome ir maišydami pakepiname 5 minutes. Tešlą iškočiojame ant miltais pabarstytos lentos stačiakampiu. Stačiakampį supjaustome į 8 lygius kvadratėlius. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždedame įdaro. Tešlos kampus sulenkiame į vidurį, kampus patepame kiaušinio baltymu ir suformuojame pyragėlius. Kiaušinio trynį išsukame su pienu. Pyragėlius sudedame į riebalais pateptą skardelę, patepame trynio mase ir kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje 40 minučių.



 
Irmuckiukas Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-06-26, 13:28:04 | Nr. # 17
ištikima klubo narė


nuo: 2009-03-09
žinutės: 4865

vieta: Kaunas
vaikai: 3
dovanėlės: 29
laimėjimai:
Man labai skanu, kai ant keptos duonos tepame virto kiaušinio ir majonezo mišinio, pabarstom svogūnų laiškais ir užlašiname kečupo - fantastiškas skonis chupa
O kažkada mano Žmogus kepė fermentinio sūrio lazdeles keliskart apvoliotas džiūvėsėliuose ir kiaušinio plakinyje irgi geras užkandis ok2
 
upokšnis Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-27, 16:09:56 | Nr. # 18
ištikima klubo narė


nuo: 2009-07-20
žinutės: 386

vieta: Kaunas
Kepta duonelė

Šiaip čia mano asmeninis receptukas confused

Supjaustau duonele pailgom juostelėm,apkepu ja ir sudedu ant popierinės servetėlės,kad susigertu riebalu perteklius,apibarstau dar karšta druska.Imuosi mirkalo biggrin .Imu majonezo i ji dedu prieskoniu,čia jau kokie jums patinka,aš dedu malto muskato,baziliko ir truputi ciberžolės,pipiru,nepagailiu sugrusto česnako.Viska gerai išmaišau.Susitarkuoju olandiško sūrio.Imu duonyte,viena jos gala mirkau i paruošta majoneza ir apvolioju tarkuotame sūryje,taip sutepu visus gabalėlius.Labai skanu,ji pas mane turi paklausa,gaunu užsakymu,baliams.Kada turėsiu imesiu nuotraukyte. wink

 
balandiene Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2009-07-27, 16:57:34 | Nr. # 19
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
kaip skanu,gaila nera apsiseilejusio veiduko,nes seiles tyska lol
 
upokšnis Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-14, 14:01:01 | Nr. # 20
ištikima klubo narė


nuo: 2009-07-20
žinutės: 386

vieta: Kaunas
Ir ne tik prie alaus,o įdaras jūsų fantazijos vaisius wink

 
Balanda Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-08-14, 18:43:18 | Nr. # 21
administratorė


dovanėlės: 36
upokšnis, kaip skaniai duonytė chupa O sausainėliai - jėgovi yahoo


 
Balanda Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2009-08-27, 14:20:15 | Nr. # 22
administratorė


dovanėlės: 36
Sluoksniuotos tešlos šiaudeliai

Jums prireiks :

* Sluoksniuotos bemielės tešlos
* Kiaušinio baltymo

Galimi priedai:

* Druskos
* Pipirų
* Kmynų
* Paprikos
* Sūrio
* Šoninės
* Dešros

Veiksmai :

Orkaitę reikia įkaitinti iki 200-220C. Tešlos lakštą iškočioti plonai, perkelti į kepimo popieriumi išklotą skardą, patepti kiaušinio baltymu, apibarstyti priedais (ne visais iš karto, o pasirinktinai), supjaustyti plonais šiaudeliais. Kepti apie 10-15 min. arba kol apskrus.



 
Vėja Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-01-06, 14:07:38 | Nr. # 23
ištikima klubo narė


nuo: 2008-11-25
žinutės: 4182

dovanėlės: 20
laimėjimai:

Balanda.lt rėmėja (-as)
Teko ragauti šio skanumėlio, radau internete recepčiuką - tai dalinuosi - ir pigu, ir greita, ir pirščiukus apsilaižysit smile

Barankų užkepėlė

- 1 pak. mažų barankėlių,
- apie 100 gr. faršo,
- mėsos prieskonių,
- truputis fermentinio sūrio
- keli šaukšteliai majonezo.

Barankėles užmerkti vandenyje 15 min. Paruošti faršą su prieskoniais. Paruoštą mėsą dėti į barankėlės viduriuką, ant viršaus užtarkuoti fermentinio sūrio ir uždėti mažą šauštelį majonezo. Kepti orkaitėje 15-20min.

 
balandiene Žinutė parašyta: Ketvirtadienis, 2011-01-06, 19:13:53 | Nr. # 24
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-10
žinutės: 10973

vieta: Rokiškis
vaikai: 2 pupuliukai:)
dovanėlės: 31
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Quote (Vėja)
Barankų užkepėlė

pabandyk dar piene baronkytes pamirkyt,kažkokiam recepte užmačiau ...
 
stebėtoja Žinutė parašyta: Penktadienis, 2011-01-07, 10:53:25 | Nr. # 25
ištikima klubo narė


nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Quote (Vėja)
Barankų užkepėlė

skamba skaniai reikės būtinai pabandyt , tik reikia sugalvot prie ko patiekti , nes alaus mes negeriam 1tooth
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Užkandžiai prie alaus
  • Page 1 of 2
  • 1
  • 2
  • »
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp