Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Marinatai
Marinatai
arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-07-03, 11:29:43 | Nr. # 1
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
Marinatai suteikia mėsai trapumo ir įvairių skonio niuansų. eyes

Kas su kuo dera?
Sojų padažas dera su imbierais, sezamų aliejumi, porais ir česnakais.
Vynai maišomi su alyvuogių aliejumi, sutrintais česnakais ir šviežiomis žolelėmis.
Deginančio aštrumo marinatui suteikia aitriosios paprikos, baltieji arba kajano pipirai, tabasko padažas.
Saldumo suteikia medus, sirupai, cukrus. (šie marinatai dažnai prisvyla)
Visiems saldiems marinatams skonio prideda česnakai.
Labai tinka gardinti marinatus citrusinių vaisių žievelėmis.
Garstyčių tinka dėti į marinatus su baltu vynu.
Natūralius jogurtus pagardina kmynai, karis, pipirai, paprikos, svogūnai ir česnakai.

biggrin

 
arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-07-03, 11:33:14 | Nr. # 2
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
IMBIERINIS MARINATAS

Tinka keptoms daržovėms - pomidorams, svogūnams, cukinijoms, pievagrybiams.

Reikia:
125 ml baltojo vyno
šlakelio balzamino acto
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų tarkuotų imbierų
1 šaukšto rudojo cukraus
2 sutrintų česnako skiltelių
2 šaukštelių tabasko padažo
druskos ir pipirų (pagal skonį)


1 šaukštas šviežio imbiero plonais šiaudeliais
200 ml acto
200 ml vandens
200 gr cukraus
2 šaukštai jūros druskos
1 šaukštelis nemaltų juodųjų pipirų

Sumaišykite puode imbierą, actą, vandenį, cukrų, druską ir pipirus. Pavirkite viską maišydami, kol ištirps cukrus su druska.

 
arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-07-03, 11:36:02 | Nr. # 3
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
GARSTYČIŲ MARINATAS

Tinka kiaulienai, šernienai, paukštienai, veršienai ir žuvims marinuoti.

Reikia:
1 sukapoto svogūno
2 sutrintų česnako skiltelių
2 šaukštų aštrių garstyčių
250 ml maistinio aliejaus
1 šaukšto acto

 
arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-07-03, 11:40:20 | Nr. # 4
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
RAUDONOJO VYNO MARINATAS

Tinka avienai ir jautienai marinuoti.

Reikia:
250 ml sauso raudonojo vyno
50 ml raudonojo vyno acto
3-4 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 sukapotų svogūnų
1 šaukšto džiovintų rozmarino lapelių ( galima ir šviežių)
2 lauro lapelių
3 gvazdikėlių
1 šaukštelio pipirų grūdelių

 
arija Žinutė parašyta: Penktadienis, 2009-07-03, 11:43:41 | Nr. # 5
ištikima klubo narė


nuo: 2008-10-31
žinutės: 4744

vieta: Kretinga
vaikai: Dukrytė ir sūnytis
dovanėlės: 21
laimėjimai:
BALTOJO VYNO MARINATAS

Tinka paukštienai, veršienai, jautienai, šernienai, žuvų filė marinuoti.

Reikia:
250 ml baltojo sauso vyno
1 citrinos išspaustų sulčių ir sutarkuotos žievelės
1 šaukštelio baltųjų pipirų
1 šaukštelio sukapotų krapų
1 šaukštelio sukapotų kalendrų

 
kuitalius Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2015-06-01, 20:39:31 | Nr. # 6
klubo narys (-ė)


nuo: 2015-05-16
žinutės: 10

dovanėlės: 0
Vištienai skaniai gaunasi marinuojant bazamiko actas, alyvuogių aliejus, citinų sultys, švieži krapai, druska, pipirai, česnakas. Krapai suteikia subtilų skonį, mėsa išlieja sultinga, minkšta :-)
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Marinatai
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Visažistė Jūratė
Kirpėja Inga
MMA klubas
Pes Planus
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp