Forumas Atvirukai



Diskusijų forumas geriems žmonėms
Paieška
Reklama
Mes soc. tinkluose
Google +


Facebook'e
Reklama
Kalbykla
500
Šiandien


Vardadienį švenčia:


-PASVEIKINK-


Naujos žinutės forume
Paieška | Klubo nariai | Taisyklės


  • Page 1 of 1
  • 1
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Žuvis (receptai, patiekalai)
Žuvis
Balanda Žinutė parašyta: Antradienis, 2009-10-27, 12:46:45 | Nr. # 1
administratorė


dovanėlės: 36
Žuvienė su rudosiomis pupelėmis

Reikės:

Žuvies (šiuo atveju menkės)
Rudųjų pupelių
2-3 bulvių
1 morkytės
1 svogūno
Česnako keleto skiltelių
Lauro lapelių
Pipirų

Gamyba:

Išvirti pupeles, prieš baigiant jas virti, įdėti svogūno galvą ir morkas. Pavirti apie 10-15 min. Po to sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, česnako skilteles, lauro lapus, pipirus ir žuvį. Pavirti apie 10 min ir išjungus dar palikti uždengtą puodą, kad "pasitroškintų".
Skanaus!



 
stebėtoja Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2009-10-28, 19:05:26 | Nr. # 2
ištikima klubo narė


nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Žuvis troškinta grietinėje
Gaminimo laikas:30 min.

INGREDIENTAI:
Pagrindiniai:
Miltai:3-4 šaukštai
Grietinėlė:400 ml (neriebi)
Morkos:5 vnt.
Svogūnai:5 vnt.
Žuvies filė:800 g.

Nepagrindiniai:
Druska:pagal skonį
Pipirai:pagal skonį
Citrinos sultys:2 šaukštai
PARUOŠIMO BŪDAS:

Žuvies filė supjaustyti gabaliukais, pagardinti druska, pipirais, apšlakstyti citrinos sultimis. Gabaliukus apvalioti miltuose ir apkepti iš abiejų pusių. Morkas sutarkuoti, svogūnus supjaustyti pusžiedžiais. Svogūnus apkept, kol suminkštės, suberti morkas ir viską kartu apkepti. Pagardinti prieskoniais. Ant viršaus sudėti žuvį, supilti grietinėlę ir patroškinti apie 10min.

 
Ritaka Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-11-28, 17:46:17 | Nr. # 3
ištikima klubo narė


nuo: 2009-03-09
žinutės: 3076

vaikai: du berniukai ir dukrytė
dovanėlės: 22
laimėjimai:
Balanda.lt rėmėja (-as)
Merginukės,ką skanaus pagaminti iš lydekos?
 
Balanda Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2009-11-28, 19:34:49 | Nr. # 4
administratorė


dovanėlės: 36
Ištraukos iš internetinių svetainių:

Mano vyras nuolat gaudo lydekas. Kai nenoriu terliotis – darau paprasčiausiai. Jeigu lydeka didelė, vadinasi, sena. Nulupu odą ir išmetu. Oda duoda kepant nemalonų kvapą, kuris mano namiškiams nepatinka, taip pat nukarpau uodegą ir pelekus. Supjaustau gabalais, gabalą perpjaunu išilgai, atskiriu nugaros kaulą. Gaunasi balta, graži filė. Apibarstau druska ir Saldvos žuvies prieskoniais, apvolioju miltuose ir apkepu aliejuje. Atskirai pakepinu daug svogūnų, atskirai padarau padažą iš miltų, nemažai grietinės, žuvies prieskonių, lašelio sojos padažo, pusės šaukštelio cukraus. Į keptuvę sustatau iškeptą lydeką, apipilu svogūnais ir padažu ir patroškinu porą minučių. Sudedu į lėkštę, apibarstau šviežiais krapais ir, jeigu turiu, svogūnų laiškais. Išverdu bulvių. Pietūs būna laaabai skanūs. Jeigu patiks – būsiu laiminga. Skanaus.


Įtrinti česnaku, įkišti į orkaitę (visą, galima su galva), patepus lydeką truputį majonezu. Skanu neapsakomai.Kai kepiau keptuvėje, gavosi šiaip sau,mat lydekos mėsa sausa, nesultinga. Pamėginkit. SKANAUS.


2 kg lydekos,
šaukštas sviesto, druskos,

prieskonių: saliero, krapų, poro, svogūno, 3 lauro lapai, 6 kvapnieji pipirai, 1 morka.
Padažui: 125 g sviesto, 1 šaukštas miltų, 3 virti kiaušiniai, citrinos, muškato riešuto,žuvies sultinio, smulkiai pjaustyto krapo didelis žiupsnis.

Žuvį ištroškiname su prieskoniais.Ją pjaustome dideliais gabalais. Vandens pilam tik tiek, kad apsemtų iki pusės. Sudedame galvą ir kitas liekanas ir visas daržoves su šaukštu sviesto ir lėtai troškiname 0.5 valandos atvirame inde. Arba galima ir kitaip:
lydeką sulenkiame – uodegą įkišame gerklėn. Žuvį dedame į greitpuodį ant grotelių. Įpilame pasūdyto vandens su sviestu ir sudedame daržoves, sandariai uždarome, kai užvirs, troškiname 5-8 min. Ištroškintą žuvį sudedame į pailgą pusdubenį ir apipilame padažu.
Padažas: svieste pakepinam miltus iki rusvumo, tada įpilame žuvies sultinio, citrinos sulčių, įdedame muškato riešuto, suberiame kapotus kiaušinius, įberiame smulkiai pjaustytų krapų. Neužviriname. Padažas turi būti tirštokas.



Žuvies sūris aukštaitiškai:

šviežio karpio ir lydekos mėsą sumalti mėsmale, t. p. svogūno, grietinės, majonezo, kelis kiaušinius, citrinpipirių, džiov. čiobrelių, druskos, kmynų, dar kokių žolelinių prieskonių pagal skonį ir kiekį. Išmaišyti, suslėgti sūrmaišyje, apie 30 min. virti. Atšaldytą išimti, papuošti ir- niam



Farširuota lydeka, kepta orkaitėje

Komponentai:
- 1,5 kg lydeka,
- 1 didelis svogūnas,
- 2 vidutinės morkos,
- 100-200 g žalių lašinukų,
- 3 kiaušiniai,
- prieskoniai (žuvies prieskoniai, pipirai, druska).
Išvalom lydeką, nulupame odą, išimam kaulą, nuo kaulo nuimam žuvies mėsą, lydekos odą truputį pasūdom, žuvies mėsą ir lašinukus sumalam mėsmale.
Svogūną ir morkas susmulkinam stambesne tarka ir truputėlį pakepinę padedam kad atvėstų.
Kiaušinius kietai išverdam, nulupam ir padedam, kad atvėstų.
Atvėsus svogūnams, morkoms ir kiaušiniams, pakepintas daržoves sudedam į faršą, kiaušinius supjaustom ir sudedam į bendrą masę, įmušam viena žalią kiaušinį, sudedam prieskonius pagal skonį. Viską gerai išmaišom ir sukišam į lydekos odą.
Skardą ištepam aliejum, įdedam lydeka ir pašaunam į įkaitintą orkaitę. Kepam apie 45-50 min.
Skanaus!



Jūros lydeka (parūkyta),
Jogurtas (be priedų),
Poras (baltoji dalis),
Majonezo 1-2 v, šaukštai,
Krapų (daug) Žirnelių (kons.) 2-3 v. šaukštai,
Kvp/karčių maltų pipirų,
Kiaušinis- kietai vietas (nebūtinai).

Lydeką nulupame, išrenkame ašakas, pridedame jogurto, majonezo, ir plakame el. plaktuvu (blenderiu) iki purios masės.Ji turi būti grietinės tirštumo, kad nesijaustų nė vieno žuvies gabaliuko. Išplakus sudedame smulkiai pjaustytus krapus, porus, atsargiai išmaišome. Duodame pastovėti ~ 30 min – kad skaniau kvepėtų, sudedame į porcijines salotines. Ant viršaus, viename kampelyje užberti 1 v.š. žirnelių, šalia įbesti krapo šakelę. Jei naudosite virtą kiaušinį, jį sutarkuokite ir dėkite šalia žirnelių.

Viską sumaišyti į “monolitinę” masę nereikia -tada geriau atsiskleidžia lydekos “kremo” skonis. Galima valgyti su duona, ar be jos. PASTABA: nedėkite druskos- pilnai užtenka žuvies/majonezo sūrumo .



 
Tutti Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-05, 13:33:55 | Nr. # 5
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
A la uzpiltine is silkes.
Silke (~3 file), 400 g grietines, 1 ilgas agurkas, krapu, svogunu laisku (megstu daug), puse stiklines vandens, 10 g zelatinos, juodeji pipirai, megstami zuvies prieskoniai.
Iberti 10 g zelatinos i puse stiklines vandens (100-125 ml) ir palikti pusvalandziui, kol isbrinks.
Supjaustyti smulkiai agurka, silke, svigunu laiskus, krapus.
Zelatina istirpinti (stikline pastaciau i puoda su vandeniu ant ugnies), palaukti kol truputi atsals, bet neprades stingti, sumaisyti su grietine ir musu susmulkintais ingradientais (silke, agurkai, krapai, svogunai) iberti megstamus prieskonius ir paslepti saldytuve. Po sesiu valandu galima valgyt.
Skanaus
 
Tutti Žinutė parašyta: Penktadienis, 2010-03-05, 13:49:32 | Nr. # 6
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
Apkepas

I gan auksta bleka dedam sluoksniais:
1) Zuvis (galina file, galima supjaustyti gabaliukais tinka ir menke ir pangasija ir lasisa, ir lydeka)
2) Morka, svogunai (supjaustyti)
3) Bulve (jei nori kad greitai, tai virta, jei gali palaukti, tai zalia, supjaustyta griezineliais)
Vel zuvis, darzoviai, paskutinis sluoksnis turetu buti bulve.
Piena suplakti su kiausiniais ir ispilti i musu busima apkepa , ant virsaus uzberti tarkuoto surio, bet galima ir be jo.
Kepti orkaitej apie valanda.

 
Tutti Žinutė parašyta: Šeštadienis, 2010-09-18, 08:05:55 | Nr. # 7
klubo narys (-ė)


nuo: 2008-11-05
žinutės: 1190

vieta: Ten kur jura osia
dovanėlės: 6
Žuvies kukuliai česnakiniame grietinėlės padaže

Kukuliams:

0,5 kg. žuvies filė
1 svogūnas
1 morka
1 kiaušinis
kelios česnako skiltelės
prieskoniai, druska
žalumynai
miltų kukulių apvoliojmui

Padažui:

200 ml. grietinėlės
2 v.š. grietinės
4 skiltelės česnako (arba pagal skonį)
druskos
prieskonių (nebūtina)

Žuvį ir svogūną sumalame mėsmale. Morką ir česnaką sutarkuojame smulkia tarka. Viską sumaišome, įmušame kiaušinį, beriame prieskonius, žalumynus. Jei faršas labai "skystas"- įberiame džiūvėsėlių (aš įbėriau 2 v.š.). Šlapiomis rankomis formuojame kukulius, apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje, kol gražiai apskrunda iš visų pusių.

Sumaišome padažo ingridientus (česnaką susmulkiname). Kukulius sudedame į kepimo formą vieną šalia kito ir užpilame padažą. Troškiname iki 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Skanaus!

Žuvies maltinukai su daržovėmis

0,5 kg. žuvies filė (aš naudojau šaldytą)
1 svogūnas
1 morka
1 bulvė
2 skiltelės česnako
70 gr. kopūsto
1 kiaušinis
druska, pipirai, mėgstami prieskoniai
žalumynai (krapai, petražolės, kt.)
džiūvėsėliai

Žuvį ir daržoves sumalame mėsmale. Įmušame kiaušinį. Suberiame žalumynus, prieskonius. Jei faršas labai minkštas, vandeningas - įberiame 2-3 šaukštus džiūvėsėlių. Formuojame nedidelius kotletukus, apvoliojme džiūvėsėliuose ir kepame ant vidutinės ugnies, kol gražiai apskrunda iš visų pusių (linkę svilti, todėl nejunkite per didelės ugnies!). Skanaus!
Is AJ-receptai blogspot

Zuvies kotletai idaryti grybais.

700gr. nukaulintos zuvie
100gr. grietineles
150gr. dziuveseliu
1kiausinis
pipirai,druska

idarui kepinti grybai su svogunais.

isminkome farsa,formuojam kotletus,i vidu dedam idara,voliojam i dziuveselius ir kepam ant letos ugnies is abieju pusiu.
iskeptus sudedame i puoda,uzpilame vandens iki puse kotletu ir troskinam 10min.
I stikline 200gr. pilame pieno 100gr ir grietineles 100gr,sauksta miltu ir gerai issukame,supilame viska ant kotletu ir patroskiname dar 10 min.
Skanaus .
Is Supermama Kulinarinės idėjos Antri patiekalai. Receptai su nuotraukomis.

Troskinta zuvis ant pomidoru

O darau paprastai: svogunus sumetu i keptuve su alyvuogiu aliejumi kepti kol sie tampa skaidrus. Tada ispaudziu cesnaka ir sudedu smulkintus pomidorus, troskinu kol sie suminksteja. pagardinu druska, pipirais bei uzdedu rozmarino sakele. Zuvyte i ta laika kol pomidorai troskinos, paskaninau druska su zolelemis bei pipirais ir tada beliko tik sudeti i keptuve, uzdengti ir leisti troskintis kol si jau valgoma bus. I pabaiga uzbarsciau svogunu laiskais

Is aguonele blogspot



Žinutę redagavo Tutti - Šeštadienis, 2010-09-18, 09:17:19
 
stebėtoja Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-12-13, 20:14:14 | Nr. # 8
ištikima klubo narė


nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Gal pasidalinkim mintimis , kaip žuvį ruošiam kūčių stalui ...
 
Odeta Žinutė parašyta: Pirmadienis, 2010-12-27, 15:57:35 | Nr. # 9
ištikima klubo narė


nuo: 2009-02-11
žinutės: 4947

vieta: Aukštaitija
vaikai: Dvi dukrytės.
Pamačiau laidą apie žuvį, silkę per tv3, tai pasibaisėjau. Nebegalima valgyti nieko, net žuvies. evil Baisu. Šlykštu... noway nunu
 
stebėtoja Žinutė parašyta: Antradienis, 2010-12-28, 11:33:14 | Nr. # 10
ištikima klubo narė


nuo: 2009-06-23
žinutės: 5669

Quote (Odeta)
Pamačiau laidą apie žuvį, silkę per tv3, tai pasibaisėjau.

aš tokių laidų nežiūriu ir viską kuo ramiausisi valgau .... dabar iš visko daro šou , o žmonės pasirodo patiklūs .... Buvo tas pats ir preiš pusmetį , bet visi viską valgė ir buvo skanu ...
 
holo Žinutė parašyta: Trečiadienis, 2015-05-27, 07:18:28 | Nr. # 11
klubo narys (-ė)


nuo: 2015-05-26
žinutės: 6

dovanėlės: 0
Kūčioms aš visada marinuoju strimelę,tikrai labai skanu,na mano vyras yra žvejys,tai pavasarį prigaudo strimelės,tada ją neskruostą sudedu į šaldiklį,o kai jau reikia,tada marinuoju.
 
Forumas » Gera sugrįžti namo... » Kulinarija » Žuvis (receptai, patiekalai)
  • Page 1 of 1
  • 1
Search:
Prisijungimas
Vartotojo vardas
Slaptažodis
Reklama
Mūsų draugai
Kirpėja Inga
MMA klubas
Jūsų nuoroda čia


Radijas ¦ Dienoraštis ¦ Mūsų draugai ¦ Google+ ¦ Facebook ¦ Adf.ly ¦ Kontaktai ¦ Grįžti į viršų Į viršų



Hosted by uCoz man ftp